Blog

Lieve zzp-verpleegkundigen en (kraam)verzorgenden: het is eindelijk tijd voor jullie!

Lieve zzp-verpleegkundigen en (kraam)verzorgenden: het is eindelijk tijd voor jullie!

Je hebt er genoeg van hè? Van alweer een organisatie die jou de regels voorschrijft, vertelt hoe jij de zorg moet doen, je meer laat administreren en je ook nog kosten in rekening brengt. Genoeg van alweer een instantie die zegt dat jij naast je BIG-registratie, inschrijving in het kwaliteitsregister V&VN, bijscholing, KvK, cliënten-enquêtes, facturen en een geschillencommissie, nóg meer moet doen. Wij, de 15 (belangen)organisaties voor zzp-verpleegkundigen en verzorgenden, snappen dat het genoeg is. En precies daarom hebben we de handen ineen geslagen en een speciaal keurmerk voor zzp’ers in de zorg ontwikkeld. “Wacht even,’ denk je nu misschien, “zeg je nu dat je me begrijpt en kom je dan met nóg meer gedoe?!” “Integendeel!” zeggen wij, dus laten we je uitleggen hoe het zit.

Het is hoognodig tijd dat jij je werk kunt doen, wetende dat je aan alle verplichte kwaliteitseisen voldoet. Tijd voor het geven van zorg, zonder verstrikt te raken in een woud van regels, registraties en randzaken, die jij als goed bestempelt. Tijd voor een meedenkende en ondersteunende partij die weet wat jij voor elkaar moet hebben om gewoon je werk te kunnen doen. Zonder je onnodig te belasten met overbodige administratie of kosten. Daarom is het tijd voor het HKZ-keurmerk voor zzp’ers in de zorg. Want dat is er helemaal op gericht om jou de verdiende rust, erkenning en waardering te geven, zodat jij kan doen waar je een kei in bent: met hart en ziel zorg verlenen.

“Ik ben toch geen ziekenhuis?”

Nee, je bent geen ziekenhuis als zelfstandig verpleegkundige of (kraam)verzorgende. Je bent een mens en geen bedrijf. Maar toch moet je als zzp’er in de zorg aan dezelfde kwaliteitseisen voldoen als een ziekenhuis. Dat is bepaald binnen de Wkkgz, de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. En omdat je het al druk genoeg hebt, ontzorgt het HKZ-zzp-keurmerk alle zelfstandig verpleegkundigen en (kraam)verzorgenden die niet óók nog eens willen uitzoeken hoe ze precies aan alle kwaliteitseisen voldoen. Met het HKZ-keurmerk voor zzp’ers in de zorg op zak, heb jij dus gewoon aandacht voor dat wat je leuk vindt: ongestoord je werk doen.

Andere voordelen van het HKZ-keurmerk?

Geen zorgen meer hebben over verplichte wet- en regelgeving, is prettig. Maar het niet zelf hoeven uitzoeken wat je precies op orde moet hebben en regelen, is nóg prettiger! Toch biedt het HKZ-keurmerk voor zzp’ers in de zorg meer. Want in 3 stappen behaal je het HKZ-zzp-keurmerk, waarmee je – onafhankelijk getoetst! – je kwaliteit aantoont richting je opdrachtgevers en er zeker van bent dat je aan alle eisen voldoet en je zaak(jes) op orde hebt. Zo houd je misschien geen zeeën van tijd over, het blijft tenslotte wel de zorg, maar heb je als zelfstandig verpleegkundige of verzorgende genoeg tijd voor het zorgen. En daar is het wel tijd voor.

Het kost alleen het hoognodige!

Om het HKZ-keurmerk voor zzp’ers in de zorg te kunnen voeren, beloven we dat je alléén het hoognodige betaalt. En dat komt neer op zo’n 137 euro per jaar. Voor dat bedrag ben je er drie jaar van verzekerd dat je aan alle verplichte zorgkwaliteitseisen voldoet. Vraag je je af hoe we aan dat bedrag komen? Lees het hier.

“Maar ik heb KIWA toch al?”

Check www.hkzzzp.nl voor alle informatie over het HKZ-keurmerk voor zzp’ers in de zorg. Bij de veel gestelde vragen gaan we ook in op het waarom van dit nieuwe keurmerk naast het bestaande KIWA-keurmerk.

En voor degenen die wél tijd hebben …

… kan je hier een verkorte (nou ja, 16 pagina’s tellende) versie van de Wkkgz downloaden.