Blog

10 voordelen van het HKZ-keurmerk voor zzp’ers in de zorg

10 voordelen van het HKZ-keurmerk voor zzp’ers in de zorg

Als zelfstandig zorgverlener (niveau 3, 4 en 5/6) ben je al druk genoeg met je patiënten of cliënten, de bijbehorende administratie en je bijscholing. Toch hoort die extra taak, voldoen aan verplichte wet- en regelgeving, er ook bij. En dus vraag je je af wanneer je überhaupt nog aan thuis, gezin en vrije tijd toekomt… Gelukkig is er het HKZ-keurmerk voor zzp’ers in de zorg. Na het behalen van jouw persoonsgebonden keurmerk, ben je er voor drie jaar van verzekerd dat je aan alle eisen en regels voldoet. Dat, en nog negen andere, zijn de voordelen van HKZ-zzp.

 1. Met één certificaat je betrouwbaarheid, kwaliteit en zorgvuldigheid aantonen
  Als zelfstandig zorgverlener moet je aan dezelfde zorgkwaliteits- en ondernemingseisen voldoen als een zorginstelling. Maar alle ingewikkelde regels en eisen kennen van de Wkkgz is best een opgave. Precies daarom is er HKZ-zzp: na het behalen ervan toon je met je persoonsgebonden certificaat aan dat het met jou prima werkt!
 2. Zeker weten dat je je zaak(jes) op orde hebt
  Om het HKZ-keurmerk voor zzp’ers in de zorg te behalen, dien je om een set documenten te uploaden en vragenlijsten in te vullen. Daarmee heb je precies op orde wat er op orde moet zijn als zelfstandig zorgverlener. Hoef je dat mooi niet meer zelf uit zoeken!
 3. Ondersteuning bij wat je moet regelen
  Zorg verlenen volgens de huidige wet- en regelgeving én ondernemen volgens bepaalde eisen. Dat zzp’er in de zorg zijn, is zo eenvoudig nog niet! Daarom heeft HKZ-zzp het makkelijk voor je gemaakt. Tijdens de aanvraag voor jouw HKZ-zzp keurmerk word je begeleid zodat je precies weet wat je allemaal moet regelen.
 4. Betrouwbaarheid richting je opdrachtgevers
  Voor opdrachtgevers brengt het inhuren van een zzp’er bepaalde risico’s met zich mee. Doe jij je werk niet goed, dan straalt dat negatief af op de organisatie. Zodoende is het voor jouw opdrachtgever een geruststelling als jij, middels het HKZ-zzp certificaat, kunt aantonen dat jij een betrouwbare zorgverlener bent.
 5. Bewijs dat je kwaliteitszorg levert
  Zelf weet je dat je kwaliteit hoog in het vaandel hebt staan. Maar hoe weet jouw potentiële opdrachtgever dat? Bewijzen dat je kwaliteitszorg levert, doe je heel gemakkelijk met het HKZ-keurmerk voor zzp’ers in de zorg. Daarin zit geborgd dat jij werkt en onderneemt volgens de huidige wet- en regelgeving.
 6. Wegwijs in hoe je klachten opvangt
  Hoe goed je je werk ook doet, een klacht kan altijd gebeuren. En dan is het extra fijn om te weten dat je hierop met het HKZ-zzp keurmerk uitstekend bent voorbereid. En mocht je toch nog ergens over twijfelen: je kunt altijd om advies vragen tijdens het afhandelen van de klacht.
 7. Zekerheid dat je aan de wet (Wkkgz) voldoet
  Laat je die stoomcursus juridische taal liever aan je voorbijgaan? No problem. De mensen achter HKZ-zzp namen de Wkkgznauwgezet door en weten precies waar jij aan moet voldoen. Zo heb jij de zekerheid dat je, na het behalen van je certificaat, helemaal aan de wet voldoet.
 8. Onafhankelijke partij toetst jouw manier van werken
  Niet HKZ, maar een onafhankelijke partij toetst tijdens een interview of jouw werkwijze voldoet aan de geldende wet- en regelgeving. Daarmee is geborgd dat het HKZ-zzp keurmerk niet zomaar uitgedeeld wordt, maar dat het echt alleen aan diegene wordt toegekend die de kwaliteits-lat van zorg verlenen hoog legt.
 9. In één keer klaar voor drie jaar
  Nadat je de vereiste documenten via hkzzzp.nl hebt geüpload én je door een onafhankelijke Certificerende Instelling bent geïnterviewd, heb je je certificaat behaald. Dat betekent dus voor één keer even wat werk, maar eenmaal in het bezit van het keurmerk, ben je voor drie jaar klaar met het uitzoekwerk en de extra administratie.
 10. Geen papierwinkel overleggen bij elke nieuwe opdracht
  Dankzij HKZ-zzp toon je met één certificaat je betrouwbaarheid, kwaliteit en zorgvuldigheid aan. Zo hoef je niet bij elke nieuwe opdracht een hele papierwinkel aan bewijslast te overhandigen waarmee je hard maakt dat je volgens de geldende wetten en eisen werkt.

Meer weten over het HKZ-keurmerk voor zzp’ers in de zorg? Check www.hkzzzp.nl